יש מתכון! של מיקה שרון!

במסגרת הפרויקט המתמשך, בו יחצנ"י המזון מזמינים אותי לאירועים מתוך מטרה שאכתוב עליהם בבלייזר, אם יסתייע, ואני כותב עליהם כאן (כזכור לפני שבועיים היה מדובר בתפריט הקיץ של "ברונו", הראוי בהחלט), הוזמנתי על ידי יחצ"ני פידן סחר לאירוע השקת אורז חדש, "נשיקי" שמו, שעכשיו החלו לייבא לישראל. את הסכנה שכלב מת לא יבוא לאירוע החגיגי נטרלו בחברה בכך שערכו אותו במסעדת "מיקה", של השפית מיקה שרון, שהכינה את כל המנות המגוונות שהוכנו מהאורז החדש.

 

 

היה טעים. באמת. אפילו מאוד. לצער כולם, המאכלים שהכינה מיקה לערב הזה לא אמורים לעלות על שולחן המסעדה. מצד שני – חילקו את המתכונים. הדבר המוצלח ביותר שם היה ריזוטו עירית ולימון, שהוגש כמצע לפילה בס שנצרב קלות במחבת ותו לא. זה אחד המצעים היותר ראויים לצלחת משל עצמו שטעמתי לאחרונה, והמתכון (יחד עם חבילה מהאורז ואיזו קערה מהודרת שתיתרם לחתונה המשפחתית הקרובה) נמסר לנו ביציאה.

אתם יכולים לראות את הריזוטו בתמונה הגדולה מבין התמונות (שצולמו, כמובן, על ידי. תמונות היחצ"נות הציגו מנות גדולות יותר מאלו שהוגשו לנו בסופו של דבר). שווה ניסיון, ולא בטוח שחייבים את האורז החדש כדי שזה יצליח.

ריזוטו עירית ולימון

 

מתכון בסיסי לאורז סושי

מצרכים: 1/2 2 כוסות אורז, 1/2 2 כוסות מים

הכנה: לשטוף את האורז היטב במים קרים כ-4-5 פעמים. להרתיח בסיר כבד לדקה, להוריד מהאש ולהמשיך לבשל עוד 5-10 דקות. לתת לאורז לנוח עוד כ-15 דקות, ולערבב בעדינות את הרוטב.
לרוטב: 1/2 כוס חומץ אורז, 1/2 1 כף מלח, 1 כף מירין, 5 כפות סוכר. לבשל הכל יחד עד שהסוכר והמלח נמסים, לצנן.

מצרכים: 1 חבילה עירית חלוטה במים רותחים ושטופה במי קרח, 1 כפית מלח, 1/2 כוס שמן זית, 2 כפות גרדת לימון. את ארבעת המצרכים הללו יש לערבב לכדי פירה.

2 כוסות אורז סושי מוכן, 3/4 כוס שמנת מתוקה, 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת, 1/4 כוס ציר עוף או ירקות.

הכנה: בסיר כבד לקפל לתוך האורז המוכן את פירה העירית, גרדת הלימון וכל הנוזלים בתנועות קיפול איטיות. לחמם עד שהנוזלים נספקים באורז לקבלת טקסטורה של ריזוטו.

הריזוטו הזה, גם אם מניחים עליו סתם קבבים מהמקפיא שחוממו במיקרוגל יש לו טעם של, טוב, בעצם, אל תניחו עליו קבבים מהמקפיא שחיממתם במיקרוגל. בכל מקרה, הדבר הסמיך, הירקרק והטעים הזה מקבל בכבוד את התואר "טעם של עוד".

מודעות פרסומת
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • איתן כספי  On 20 ביוני 2003 at 22:33

    תגיד, צריך עוזר? נושא מזלגות?

  • שוקי  On 21 ביוני 2003 at 16:20

    איפה היית גדי כשרות סיריקיס דפקה קופה? מה עשית כשנירה רוסו גזרה קופון?

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: