לכבוד האביב: שרימפס בחמאה, בצל ירוק ולימון

במרכולים של AM-PM כותבים בס"ד על החשבונית, אבל בחלק מהם מוכרים בייקון, קלמארי ושיקוצים אחרים. אפשר לקנות כ-40 שרימפסים קפואים מסוג "טייגר" בכ-40 שקלים, תוצרת תאילנד. נותנים לזה להפשיר יום אחד במקרר, ואז אפשר להכין:

 

מצרכים: 13 שרימפסים מופשרים מזן "טייגר שארק", שני בצלים ירוקים גדולים ויפים, חצי כפית פלפל צ'ילי טחון, כפית פלפל שחור טחון, כפית מלח ים, שלוש ארבע שיני שום מעוכות, כשליש חבילת חמאה, מעט שמן זית, מיץ מחצי לימון (חשוב מאוד לסחוט לימון טרי ולא להשתמש במיץ משומר).

 

מקלפים ומנקים את השרימפסים, משאירים את הזנב והחוליה הראשונה בשריון. קוצצים את הבצל הירוק. קוצצים שרימפ אחד לחתיכות קטנות קטנות.

 

מטגנים כדקה וחצי את הבצל הירוק והשרימפ האחד הקצוץ בשמן זית, על אש בינונית. מניחים את החמאה במרכז המחבת. כשהיא מתחילה להימס, מערבבים אותה ומוסיפים:

 

מוסיפים לפי הסדר: את תריסר השרימפסים ואת התבלינים,מטגנים כדקה, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

 

הופכים את השרימפסים, שהאדימו בינתיים. מטגנים עוד כחצי דקה עד דקה, ומוציאים אותם ישר לקערה עם מי קרח, כדי לעצור את הבישול. את התערובת שבמחבת משאירים לעוד דקה של טיגון תוך ערבוב.

 

מסדרים על צלחת, ואוכלים מייד.

———–

 

ולהודעת החסות: עד שיותקן מנגנון יידוע על פוסטים חדשים (אה-לה-ישראבלוג) ברשימות, פתחתי רשימת דיוור ביאהו המיועדת להודעות על פוסטים חדשים בבלוג זה. המעוניינים פשוט ילחצו כאן, ישלחו דואר ויהיו מנויים. הרשימה תשמש אך ורק לעדכון על פוסטים חדשים (אלא אם יהיו ספאמרים שיציעו מחיר ממש טוב).

מודעות פרסומת
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • אהוד  On 1 במאי 2004 at 19:38

    עובד בובהל'ה

  • נמרוד ברנע  On 1 במאי 2004 at 19:43

    גיל חובב מקנא

  • נינה  On 1 במאי 2004 at 21:02

    ועכשיו אתה מפתה עם שרימפסים? לא יפה.

  • חנן כהן  On 2 במאי 2004 at 0:41

    כתבת לימון סחוט טרי. צילמת משומר.

  • מלוכסנת רחוקה  On 2 במאי 2004 at 10:09

    לפעם הבאה: נסה להוסיף רסק בוטנים או חמאת בוטנים :)

  • יהונתן  On 20 במאי 2004 at 2:15

    אין שום צורך במי קרח. הופ לצלחת, רק לא לבשל את השרימפס יותר מדי. אתה לא ממש יכול לבקר מסעדות אם אין לך מושג בבישול.

  • גדי  On 21 במאי 2004 at 9:56

    וכי מי שמשליך את השרימפס למי קרח פשוט אין לו שום מושג.
    זה לא אפייה, שהיא יותר מדע מדוייק, וזה בטח לא קשור לביקורת – אתה לא חייב לעשות סרט כדי לכתוב עליו את דעתך, סופלה כדי לכתוב עליו ביקורת, או פוסט כדי לכתוב עליו טוקבק.

  • ליאור סולומון  On 19 באפריל 2006 at 2:27

    הערב ניסית את המתכון
    פשוט וקל
    והיה הצלחה מסחררת
    חן חן

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: