ככל שאנו משתמשים באינטרנט, ואף פועלים בה, היא עדיין מפתיעה אותנו. אתמול פרסם יהודה בלו בבלוגו מאמר על הפיסיקה שמאחורי הפצצה האטומית, ובו הופיע המשפט שבכותרת. והנה, גיגול זריז אצבעות יביא לכם את הלינק הזה, מאתר של הממשל האמריקני המשמש כמקור מידע לאזרחים ולקהילות העסקית והמדעית, שלא רק מסביר על השיטה, הוא אפילו כולל איור, שיהיה ברור. לא שאני חושב שההסבר שם יאפשר לכל אחד מכם להעשיר אורניום בבית – אבל הי, הוא מפורט לפחות כמו ההסבר על מה זה איזוטופ (תודה!) בפוסט של בלו.

חידה לנוער: מה היתה הסרת האיפול הראשונה בישראל שאפשר לייחס באופן מובהק לנוכחות הרשת בחיינו?
ניתן לקבל עדכונים בדואר אלקטרוני על רשימות חדשות באתר. להרשמה לחצו כאן. אני מנהל בלוג נוסף בנושאים מקצועיים הקשורים לאינטרנט בבלוגיה של תפוז/גלובס, שנמצא כאן. אין כפל תכנים.
תגובות
אבל כשעלינו עם אתר חיל-האוויר ב-1998, היה רעש גדול (כולל עמוד ראשי בעיתונים היומיים וכתבה בחדשות ערוץ 2) על כך שפורסמה באתר מפה ובה נחשפו לראשונה כל בסיסי חיל-האוויר (חוץ מההוא שלא קיים).
ב-97' פרופ' אבנר כהן הקים אתר ופירסם בו מסמכים ותמונות על ראשית ימי פעילות הכור בדימונה ופרקים מהספר "ישראל והפצצה" שבאותה נקודת זמן נפסל לפרסום ע"י הצנזורה.
והחצוצרן שקדם לו, אכן. אבל גם האחרים שהוזכרו בהחלט תחנות ראויות. היה גם את הספר של מייק אלדר, ועוד כמה דוגמאות.
מספיק שאחד, אחד בלבד, יעלה אינפורמציה לרשת. וזהו. קשה לממשלים ישנים להבין טכנולוגיות חדשות ומה השפעתן על ההווה. גם בסין לא יצליחו לנצח לחסום את המידע.